annepaatur

Dag 14: Hviledag i Alta

Helleristningene i Hjemmeluft

21. juni

Antall km: 0

Antall km totalt: 257

Jeg går ut til Verdensarvsenteret for bergkunst. Her låner jeg en audioguide, og i halvannen time er jeg i en annen verden.

Bildetekstene er hentet fra museumsheftet

 

I museumskafèen etterpå treffer jeg Vanja. Og nå er det tid for å ønske hverandre god tur videre; han går nå mot Kautokeino mens jeg følger E6.  Vi kommer til å holde kontakten på mobilen, og følge hverandres blogger. Her er link til bloggen hans. Hvem vet, kanskje krysses veiene våre senere også, det er ennå et godt stykke igjen til Lindesnes.

I byen henter jeg to pakker på postkontoret; en som mor har sendt opp og som jeg hadde gjort klar før jeg dro, med frysetørrete middager og havregryn, samt pakken som jeg sendte framover fra Russenes/Olderfjorden. Denne åpner jeg ikke, men videresender til Olderdalen.

Jeg kjøper joggesko og regntøy. Det viser seg at beina mine har lagt seg ut en hel del i løpet av turen, og jeg føler meg som en av Askepotts onde stesøstre når jeg forsøker å presse foten min ned i størrelse 42,5. Til slutt må jeg opp i størrelse 44! Ny rekord.

Jakken jeg velger er knall gul. Kanskje ikke den mest kledelige fargen, men den viser i hvert fall godt igjen på veien.

Jeg spiser hamburger og salat på Peppes Pizza når jeg får øye på en kjent profil. Det er Fredrik, som startet fra Nordkapp 14. juni! Og som ga meg idèen til pulketralla! Nå sitter han på nabobordet og spiser pizza sammen med ei dame. Så klart flytter jeg over til deres bord.

Fredrik går i rekordfart. På deler av turen har han med seg forskjellig turfølge, og den ukjente dama har blitt med fra Olderfjorden. Hun forteller at for to netter siden overnattet de på Sennalandet, og da de våknet om morgenen, var det et tjukt lag med snø på teltene.

De har ikke bestemt seg ennå for om det blir Kautokeino eller E6. Rutevalg er det store samtaleemnet mellom NPL-ere for tiden, og alle må gjøre seg opp sin egen mening. Jeg er trygg på min og klar for å komme ut på veien igjen i morgen.