Dag 93: Angeltjønnhytta – Teveltunet

Luksus på andre siden av fjellet

8. september

Antall km: 22

Antall km totalt: 1692

Jeg våkner litt før klokka seks. Ute er det grålysning. Mellom grantrærne, over innsjøen, holder en rund måne ennå stand.

DSC_9458

Den lille stua som var så varm i går etter en lang dag i sola, har nå blitt hutrende kald. Jeg legger inn ved i ovnen og fyrer opp. Så koker jeg vann til havregrøt og kaffe, og setter meg i sofaen med lesebrettet.

Jeg er definitivt et morgenmenneske. Jeg elsker å våkne tidlig, ha god tid og spise en lang frokost og ha tid til å lese og drikke kaffe. Helst flere kopper med kaffe. Også hjemme i Sandnes, når jeg skal på jobb, liker jeg å ha god tid om morgenen. Som oftest ringer vekkerklokka minst en time før jeg må låse meg ut av døra, så jeg får tid til å nyte morgenen og våkne ordentlig og slippe hastverk.

Og morgenene om høsten er de aller beste: å stå opp i demringen og se natta forsvinne og dagen begynne.

I åtte-tiden har et blitt helt lyst i stua. Frokosten er spist, jeg drukket den ene kaffekoppen etter en andre og jeg har lest bok, og nå er jeg klar til å pakke sekken.

Før jeg drar, går jeg ut og tar bilder av innsjøen. Den er regulert, og på standa står rester etter store furutrær. Jeg synes det er fascinerende og styggpent. De hvite røttene minner om hvalskjelett fra en forlatt hvalstasjon.

DSC_9469DSC_9475

Det er et friskt drag i lufta. Ikke varm blå himmel som i går, men overskyet uten regn, og en svak vind som sikkert kan bli sterk nok oppe på fjellet. Helt klart høst og ikke sommer lenger. Jeg er glad jeg har stillongs og votter og lue.

DSC_9482DSC_9486

Landskapet har forandret seg. Nå er det fjell, fast grunn under føttene, rød rypebærlyng, grønn kreklinglyng, hvit reinlav og grått berg. Av og til minner fjellene her meg om heiene hjemme i Ryfylke. Jeg må si at jeg foretrekker dette terrenget framfor synkemyrer og krattskog.

DSC_9489DSC_9498DSC_9503DSC_9519

Jeg kommer opp til svenskegrensen. I horisonten ser jeg den familiære varden med gul maling. Et reingjerde løper langs grensen. Som gjerde er det vel så som så, det stopper vel neppe verken folk eller dyr. Men kanskje er det noe symbolsk i at nettingen ligger nede på bakken; vi er to gode naboer som fritt går ut og inn hos hverandre.

DSC_9523

Etter en lang dag kommer jeg fram til Teveltunet fjellstue. Allerede på langt hold ser jeg at denne fjellstua overgår forventningene mine i mange fold. Her får jeg rom med eget bad. Dusj. Shampo. Hvitt rent sengetøy. Middag.

DSC_9539

Pakken med forsyninger venter på meg i resepsjonen. Mor har lagt med noen småkaker som heter «vepsebol» og som er så gode at jeg ikke kan stoppe å spise dem når jeg først har begynt. Far har lagt ved en ladestasjon. Ferdig oppladet med omsorg.

∗∗∗

 

<a href=»http://blogglisten.no/blogg/www.annepaatur.com/«><img src=»//blogglisten.no/img/blogglisten.png» alt=»Blogglisten» /></a><img height=»0″ border=»0″ width=»0″ alt=»hits» src=»//hits.blogsoft.org/?eid=3033» />

 

 

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s