Dag 36: Lillesand – Røed camping, like innenfor Risør

Hvor sørlandsbyene ligger som perler på snor og jeg tråkker meg gjennom den ene etter den andre; Lillesand, Grimstad, Fevik og Arendal.

Antall mil: 8

Antall mil totalt: 349,5

13. juli

“Skal jeg hente et glass juice til deg?” “Å, tusen takk, Petrus. Tar du med en kopp kaffe også?” Vi har syklet inn til Lillesand sentrum og nå spiser vi frokost på Hotell Norge. Petrus forsyner seg av sildesalatene og sylteagurken, mens jeg holder meg til skinke og ost. Rundt oss surrer det i østlandsk. Alle gjestene er sommerbrune med solbleket hår, mennene kledd i hvite piquet-trøyer og chinos, damene i sommerkjoler. Petrus har festet en nellik i skjerfet og glir rett inn, mens jeg ikke hadde annet å ta på meg enn oransje turbukser og praktisk t-skjorte.

Ute har det allerede blitt stekende hett, selv om klokka bare er ni. Vi strekker ut oppholdet helt til tolv, så smører vi oss med solkrem og triller ut i sommervarmen. Den ene sørlandsbyen følger den andre: hvite gamle trehus – mange veldig vakre. Noen aldeles nydelige eiendommer nede ved kanalene, med grønne plener og hvite hagemøbler. Vannskutere, fritidsbåter og rosa badeflamingoer på sjøen. Veldig mange turister inne i byene.

Arendal

Om ettermiddagen skyer det til, blir så varmt og lummert som det bare kan være på Sørlandet og Østlandet. Fra markene lukter det høy. Til høyre for meg er himmelen blå, til venstre full av mørke skyer. Nå må det nesten begynne å tordne, tenker jeg. En dame kommer ut av et hus og tar inn tøyet som henger til tørk. Like etterpå hører jeg buldring. Noen få dråper, tordenen som ruller i innlandet. Så går den over ut å bli noe mer. Det skinner opp, og idet jeg sykler inn på campingplassen en time senere, har himmelen blitt klar igjen.

Leave a Reply