annepaatur

Dag 38: Langesund – Åsgårdstrand

Hvor jeg besøker et kursted og lager mitt eget spa.

Antall mil: 8

Antall mil totalt: 365,5

15. juli

“Og så vil jeg gjerne bestille en Farris.” Jeg er i Larvik, byen med bøkeskogen og mineralkildene. Hadde jeg ikke visst bedre, ville jeg trodd det var Spania. Her er sydentemperatur. Utekafeen ligger like ved strandpromenaden, bysanden er full av soltilbedere.

Kroppen kjennes gjennomtrøtt. Muskulaturen sliten, hodet tregt. Alt går i sirup. Er det fordi jeg nærmer meg målet? Eller på grunn av varmen? Har jeg drukket for lite? Mangler legemet mineraler? Kanskje et opphold i kurbyen er hva jeg trenger? En slurk av det helsebringende vannet? “Dessverre, det merket fører vi ikke. Går det greit med Bonaqua?”

Oppover gatene, ut av byen, videre østover: Jeg sykler gjennom alleer av trær med tykke stammer og grønne kroner. Bugnende marker av korn. Prestekrager og kløver, kyr på beite. Rosehager, trimmede plener. Slake åser, vidt utsyn. Heten er stillestående, tidvis som fra en stråleovn. Jeg føler jeg er på kontinentet, ikke i Norge. Men husene er av tre, og i butikken snakker de norsk. Så blåser det opp; en varm, tørr fønvind.

I sjutiden ankommer jeg Åsgårdstrand. Her har jeg bestilt rom på Grand Hotel, unner meg luksus nå. Resepsjonisten er kledd i uniform, interiøret forgylt og marmorert. Møblene fløyelsmyke.

På badet er det badekar og på baderomshyllen står små flakonger – shampoo og balsam, dusjsåpe og fuktighetskrem. Jeg lager mitt eget spa og vasker av meg svette og kjedeolje. Smører huden inn med mykgjørende salve. Legger jeg meg på senga og leser Donald; “Øya med gullgjessene” av Carl Barks. Ute tordner og styrtregner det. Så skinner sola. Jeg kler på meg og tar Petrus med ut for en kveldstur. Lukten av våt varm asfalt, Edvard Munchs gater. Stokkroser over alt. Et piggsvin som piler langs en mur.

Skip to toolbar